ADVICE: Questions to ask your Cyprus Wedding Photographer: Thanks to


Choosing your Cyprus Wedding Photographer is no easy job and can be a daunting task. Regardless if you are looking to hire Lee Squirrell Photography, we have created a list of questions to help you find that perfect photographer for your wedding day. ​

1. WHAT IS YOUR PRIMARY STYLE?

ANSWER: This should be your first and foremost question as this is the style of photography that interests you. Lee Squirrell Photography are primarily photojournalists with hints of fashion and fine-art influenced wedding photography techniques. 

2. HOW MANY WEDDINGS HAVE YOU SHOT, AND HAVE YOU SHOT ONES SIMILAR TO MINE?

ANSWER: This is a great question to get an idea of how much experience your photographer has in general. Years are not a good gauge of experience since some wedding photographers may work part time, and only shoot certain number of weddings a year, some may of not worked on the island before.  Thus, maybe they have five years of experience, but they have never shot any weddings in Cyprus. 


3. WILL A CONTRACT OF THE SERVICES BE PROVIDED? IF SO, CAN I GET A COPY?

ANSWER: There are a lot of photographers that don’t create contracts for their wedding photography clients. You should require a contract from your photographer that details what services they will be providing, pricing, termination resolution terms, etc. At Lee Squirrell Photography a contract is created for your protection, and for the wedding photographer’s protection. Be wary of photographers that “don’t typically create contracts for clients.

4. DO YOU HAVE INSURANCE?

ANSWER: Professional wedding photographers should have the proper insurance for their business. Insurance protects the photographer against equipment theft, but more importantly it provides liability protection in case Auntie Joan trips over the photographer’s bag and breaks his leg. If a wedding photographer does not have insurance, chances are they are new to the industry or are not taking their business seriously. Lee Squirrell Photography, Cyprus Wedding Photographer carries equipment and liability insurance

5. DOES THE PACKAGE I AM INTERESTED IN INCLUDE AN ASSISTANT?

ANSWER: There are many moments in which one single photographer cannot cover completely alone. There is no way to capture the first kiss, and at the same time, turn around and get the tear in mother’s eye. Yes Lee Squirrell Photography, Cyprus Wedding Photographer will have primary and secondary shooters on hand on all weddings.


6. WILL YOU COLOUR CORRECT MY IMAGES?

ANSWER: Since colour correction is the basic post production, it should be used on every single image. Many photographers will not colour correct any, or will only colour correct “select” images from your wedding. This means that you may have a lot of pictures where your skin tones are orange, yellow, red or even blue. Lee Squirrell Photography colour corrects every single image from your wedding to make sure each and every image is a professional quality product.

7. WILL YOU MAKE SURE MY IMAGES ARE STRAIGHT?

ANSWER: Straightening of images again is the basic post production and every images will be scrutinised and straightened where required unless it is for artistic reasons. 

8. WHAT KIND OF EQUIPMENT DO YOU USE? DO YOU HAVE BACKUPS?

ANSWER: Always ask your photographer what he has in his kit bag

9. SHOULD MY EVENT LAST LONGER THAN SCHEDULED, WILL YOU STAY? IS THERE AN EXTRA CHARGE?

ANSWER: Knowing up front the photographers policy on coverage is critical. You don’t want to be surprised when your wedding photographer just packs up and leave when their time is up on your day.
If you choose our Full Day ROYAL package then there is an extra charge of100 euros for any hours over the 10 hours included in the package.

10. DO YOU DELIVER EVRY IMAGE YOU SHOOT?

ANSWER: Some photographers choose to do this but here at Lee Squirrell Photography we do not. We eliminate duplicate images, test shots, missed focused shots, shots with bad expressions and other images that may dilute the overall product delivery. For example, because we shoot with low apertures, sometimes we take a few extra shots to make sure we have the perfect focus. We don’t expect you to have the expertise or the time to zoom into each image to select the one with the sharpest focus, so we spend hours doing that on our end. In another example, candid laughs and emotional tears are some of the best images from the day. Unfortunately, they can also yield some unflattering facial expressions. We might snap a few extras of any of these moments to make sure we have a great shot with the ideal expression for the moment. With our expertise of processing thousands of images each year, we may eliminate ones that we feel are duplicates and only deliver the best one.

11. HAVE YOU SHOT AT OUR VENUE BEFORE? 

ANSWER: Again a lot of photographers choose to arrive at your venue without any prior research or venue visits but Lee Squirrell Photography have shot at quite a few of the venues here in Cyprus, so there is a good chance that we have. However, if we have not, We also do extensive online research prior to your big day!




  • Find Us
web_Lee-Squirrell-whte-hires.png

Phone: 00357 999 56 608

Email: Enquiry@tietheknotcyprus.com

 Copyright © 2013 -2020 Victoria Squirrell. All rights reserved. 

Victoria Claire Squirrell VAT No: 90006220S

Tie The Knot - 23 Agion Anargyron Avenue

Andoxa Holdings court Shop No.1

Every reasonable effort to ensure the accuracy and validity of the information and prices provided on this website, however, as policies, prices, dates, conditions, and information are continually changing, I reserve the right to change at any time without notice, information and prices contained on this website and make no warranties or representations as to its accuracy.